Såhär använder du DNA Supportforum

Välkommen till DNA Supportforum! Tanken med det här forumet är att du smidigt ska kunna fråga om sånt du undrar över, och också hitta svar i de redan existerande trådarna. Det går också bra att delta i diskussionen och ge råd till andra användare.

För att skriva ett nytt inlägg, börja med att fylla i en rubrik i textfältet uppe på sidan. Då öppnas ett textfält undertill, där du kan skriva mer om din fråga eller ditt ärende. Innan du trycker på skicka, välj ännu kategori för inlägget ur menyn.

Några saker som är bra att tänka på innan du skriver ditt meddelande:

• Välj en rubrik som koncist omfattar ditt ärende, så att andra vid behov kan hitta tråden.

• När du börjar skriva din rubrik, jobbar sökfunktionen samtidigt med att hitta andra trådar inom samma ämne. Genom att klicka på länken som öppnas till höger kommer du direkt till diskussionstråden i fråga. Om du har en relaterad fråga, kan du skriva ett nytt inlägg i samma tråd. Men det kan löna sig att först ögna igenom diskussionen, kanske har din fråga redan besvarats!

• Om ingen frågat något om samma ämne tidigare, skapa en helt ny tråd.

• Försök beskriva ditt ärende så klart och tydligt som möjligt. Då går det snabbare för oss att svara utan att behöva begära ytterligare information. Det går också att lägga till en bilaga (t.ex. en skärmbild) genom att klicka på gemet i nedre högra hörnet av textfältet.

• Tänk på att forumet är offentligt och öppet för alla. Undvik därför att skriva personuppgifter, telefonnummer, adresser och dylikt. Vi försöker redigera bort sådana detaljer fortast möjligt, men det är ändå inte att rekommendera. Om ditt ärende är sådant att vi behöver få den typen av information för att kunna behandla det, går det troligen lättare att ta kontakt direkt till kundtjänsten på 044 144 044 eller palvelu(at)dna.fi