Semesterresa Kroatien september 2017

Hej,
under min resa behöver jag använda google maps och surfa.
Hur/vad behöver jag göra för att det inte ska bli höga kostnader?
Är det att surfa när jag använder google maps?
Jag har här 4G nät.

Med vänlig hälsning Christina

Kommentarer

• Hej Christina,

om du har ett DNA 4G telefonabonnemang, så har du troligtvis redan en 60 euros dataroaming gräns per månad automatiskt för ditt abonnemang. Denna gräns kan höjas och sänkas på din begäran, t.ex. ändras till 10 euro eller 100 euro. Då gränsen har uppnåtts, slutar internet att fungera med abonnemanget och det kommer också info per sms om då gränsen håller på att uppnås.

I Kroatien kostar internetöverföring (enligt prislistan 24.5.2017) 0,062e/Mb så det är ej särskilt dyrt. Vi har gjort avtal med Kroatiska operatörerna VIP-NET och Tele2, så du bör välja manuellt något av dessa nätverk. Här finns prislistan: https://www.dna.fi/ulkomailla#/ , du skiver in "Kroatia" i tomma fältet så får du även fram övriga prisuppgifter. För tillfället fungerar det så att för internetanvändning utomlands debiteras alltid då man har mobildatan på i telefonen. Smarttelefoner kan uppdatera applikationer i bakgrunden, hämta e-post osv kontinuerligt om man har mobildatan på i telefonens inställningar, då du kan deaktivera mobildatan alltid då du inte aktivt vill använda internet utomlands. Google Maps använder internet.

Det är ju på gång prisändringar i juni 2017 angående roaming avgifterna, vilka vi ej ännu har specifik info om, så kolla gärna den ovanstående länken innan du åker, vilka priser som då gäller i september.

DNA Linda kundrådgivare
  • Frågar nu ännu här också för var felaktigt på företagssidans chat tidigare och efter några bra svar blev det tvärstopp, fick inte veta om svaren var rätt eller fel ens en gång.
    Frågade alltså om +35840xxxxxxx kan använda dataroaming, samtal och textmeddelanden utan extra kostnader i Grekland. Önskar snabbt svar, reser redan övermorgon, tack.
  • Hej Rita-Christina,

Detta är ett publikt forum så jag tog bort vissa nummer i ditt meddelande.

Alla våra nya abonnemangstyper DNA Nopea 4G Rajaton / Paketti / Jämpti innehåller 10 Gigabyte internetöverföring per månad i EU länder. Har man någon av dessa 3 abonnemangstyper så surfar man utan extra kostnader upp till 10Gb, vilket borde räcka till alldeles bra för 1-2- veckors semesterresa.

Har man en annan abonnemangstyp, exempelvis DNA Rajaton 4G Teho, så debiteras för internetöverföring enligt EU grundavgiften 0,0057e/ Mb (megabyte).

Efter den 15.6.2017 så ringer man , sänder sms och MMS enligt inrikes taxa i EU länder. Har man alltså ett Rajaton paket, så ingår EU- samtal, sms och MMS i månadsavgiften.

På självbetjäningspunkten www.dna.fi/minunpalveluni och i fakturorna ser du vilken abonnemangstyp du har. På adressen https://www.dna.fi/euroaming-pa-svenska kan du se alla priser och att vi rekommenderar operatörerna WIND Hellas Telecommunications eller Vodafone-Panafone S.A i Grekland.

Du kan gärna avaktivera Mobildata via telefonens inställningar då du inte vill aktivt använda internet utomlands och aktivera Mobildatan då du aktivt vill surfa. I annat fall kan en smarttelefon använda internet kontinuerligt i bakgrunden till att uppdatera applikationer osv.

För personlig service kan du kontakta DNA Kundtjänst på +358 44 144 044 eller via e-mail palvelu@dna.fi