Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sveriges kanaler fortsätter endast i HD 19.3.2019 (kabel-TV)

Kvaliteten förbättras och kanalplatserna förändras!

De svenska kanalerna kan i fortsättningen endast ses i högupplösning, dvs. HD-kvalitet.

Från och med 15.1.2019 hör HD-kanalerna SVT1 HD, SVT2 HD, TV3 HD, TV4 HD och TV6 HD till Norra och Mix-paketen (om valda). Kanalerna SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen fortsätter i normal standard upplösning.

Den 19.3.2019 upphörde sändingarna av SVT1, SVT2, TV3, TV4 och TV6 i standard upplösning.

De nya HD-kanalerna hittar du på följande kanalplatser:
SVT1 HD: 442
SVT2 HD: 445
TV3 HD: 447
TV4 HD: 449
TV6 HD: 451.Försäkra dig om att kunna titta på HD-kanaler

Försäkra dig om att kunna titta på HD-kanaler genom att använda dig av en DNA TV Hubi eller en annan Cable Ready HD-TV-mottagare. Även om din TV ej har HD-beredskap, så kan du se på HD-kanalerna med en Cable Ready HD-digibox eller vår DNA Hubi.

Notera att om du använder TV-kortet i en separat kortläsare, bör både TV:n och kortläsaren ha HD-beredskap, dvs. du behöver en CI+ -kortläsare.

För att kort-kanalerna skall synas, måste DNA koppla ihop din HD-digibox/kortläsare med ditt TV-kort. Meddela då ditt CHIP-/CHIPSET-/CAM-ID nummer till DNA. Denna ID-nummer börjar vanligtvis med siffrona 005, 006 eller 007.

Du kan säkerställa HD-beredskapen genom att testa om de nya HD-kanalerna syns eller genom att kontrollera om din apparat finns på listan över godkända apparater. På adressen Testatutlaitteet.fi finns en förteckning över alla testade apparater som lämpar sig för mottagning av HD-sändningar.
DNA Linda L Kundrådgivare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.