Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Telefonnummeröverföring

När du överför ditt samma existerande telefonnummer från en operator till en annan kallas det för en nummeröverföring.

När du väljer att byta till DNA från din nuvarande operatör, så påbörjar du processen genom att beställa ett nytt abonnemang hos DNA. Om du gör beställningen i en fysisk affär (DNA Kauppa eller återförsäljare), behöver inte beställningen separat aktiveras och nummeröverföringsprocessen sätter igång direkt.

Om du beställer abonnemanget via distansförsäljning, blir du först hemskickad ett nytt DNA SIM-kort på posten. När du mottagit SIM-kortet, aktiverar du beställningen på vår hemsida på adressen aktivoi.dna.fi. Se mera om detta här.

Nummeröverföringen tar vanligtvis 5 vardagar. I och med aktiveringen får du ett textmeddelande om när numret kommer att överföras till DNA, och när du kan börja använda ditt nya DNA SIM-kort. Ända tills numret har överförts, skall du använda ditt gamla SIM-kort från den andra operatören. När telefonnumret överförts, så kan du byta till ditt DNA SIM-kort och starta om telefonen. Notera att det nya SIM-kortets PIN-kod är 1234.

Nummeröverföringen och beställningen annulleras automatiskt om beställningen inte gjorts av ägaren av abonnemanget eller t.ex. om abonnemanget är tidsbundet (hos den gamla operatören) fastän du anmält det som tillsvidare i kraft vid beställningen.

Före nummeröverföringen är gjord, kan nummeröverföringen annulleras genom ett meddelande till den gamla eller nya operatören. Notera att om nummeröverföringen är t.ex. inom några timmar, är det möjligt att vi ej hinner behandla ditt ärende i tid, speciellt om du kontaktar oss via epost (som behandlas ca efter 1-3 vardagar). Nummeröverföringens annullering är ej möjlig före kl. 8 eller efter kl. 17 på vardager eller på helger.

Om du har ett tidsbundet avtal hos DNA och önskar flytta till en annan operatör under tidsbundenheten, får du ett meddelande om att vi har rätt att debitera dig till tidsbundenhetens slut. Om du i misstag flyttat till en annan operatör under en gällande tidsbundenhet och önskar undvika dubbeldebitering - ta då kontakt med vår kundtjänst på tel. 044 144 044.
DNA Linda L Kundrådgivare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.