Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Uppsägning av Avtal

Jag vll säga upp mitt internetavtal med DNA.
Jag vill veta hur lång tid i förväg avtalet skall sägas upp så att DNA inte automatiskt förlänger avtalet utan min vetskap?
Om jag vill göra uppsägningen före avtalstidens utgång så på vilket sätt sker detta?
Med vänliga hälsningar

Kommentarer

 • Hej Gösta!

  Det var tråkigt att höra! Uppsägningstiden beror lite på hurudant avtal du har.

  Om du har ett mobilt bredband (Veppi, Liikkuva Laajakaista) utan tidsbundet avtal, kan du ringa kundtjänsten på 044 144 044 och säga upp det samma dag eller till slutet av månaden. Har du ett tidsbundet avtal går det också att säga upp det till just den dagen (antingen på förhand eller samma dag). Ett tidsbundet avtal förlängs aldrig utan kundens vetskap, utan abonnemanget fortsätter i såfall att vara aktivt utan någon tidsbundenhet tills vidare.

  DNA Welhos fasta bredband (kabelbredband, DSL, ethernet) sägs alltid upp till slutet av månaden. Om du tar kontakt före den 20:e, sägs det upp till slutet av den månaden, annars till slutet av följande. Undantaget är tidsbundna avtal, då du också kan välja avtalsperiodens slut för uppsägningen.

 • Hej!
  Jag har ett avtal med en så kallad Mokkula. Och det är just det som är anledningen till min förfrågan. Nämligen det att den gick sönder och DNA tvingade mig att göra ett nytt avtal då DNA inte ville reparera den trasiga. Då kom jag i en situation så att säga tvångsköp och automatiskt förlängdes avtalet ytterligare två (2) år. Avser att byta från DNA så snart som möjligt.Nu får jag mycket fördelaktigare erbjudande utan bindningstid.
  För min mobiltelefon har jag haft DNA som operatör men har äntligen fåff slutpå detta avtal och fått ny operatör med avtal utan bidningstid och fördelaktigare pris.
  M v h
  /Gösta

 • Kan jag säga upp ett tidsbundet avtal i förtid
 • Hej Britt,

  Ett tidsbundet avtal är i kraft tills avtalstidens slut. Vid uppsägning av ett tidsbundet avtal i förtid faktureras i så fall hela avtalstiden till slut. Ifall du har frågor angående ditt avtal kan du kontakta vår kundtjänst 044 144 044 eller palvelu@dna.fi.

  Mvh.,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.