Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utlandsabonemang

Hej! Jag har rajaton mobilabonnemang. Jag undrar om det blir extra kostnad utomlands inom Europa med det abonnemang jag har. Om jag använder mobildata innom Italien kommer det att bli dyrare sedan reglerna med euroaming

Kommentarer

 • Hej Gunilla,

  Om du har DNA Rajaton abonnemang så då ringer du, sänder SMS samt MMS enligt inrikes taxa när du är i ett EU eller EES land, dvs denna användning ingår i månadsavgiften. För mobildata användning faktureras dock en liten EU grundtaxa, vilken är 0,0057 euro / Mb, så detta är en väligt liten summa och vid normal användning blir det väldigt förmånligt att använda internet i EU efter 15.6.2017.
  Det lönar sig ändå att alltid deaktivera Mobildata via telefonens inställningar då man ej aktivt vill använda internet utomlands, i annat fall kan smarttelefon kontinuerligt använda mobildata i bakgrunden till att uppdatera applikationer, navigera, hämta e-post osv.

  Om man byter till något av våra nya abonnemangstyper DNA Nopea 4G Rajaton / Paketti eller Jämpti, så ingår 10 Gb/mån internetanvändning i EU / EES länderna i månadsavgiften.

  Mera info och priser hittar du på https://www.dna.fi/euroaming-pa-svenska
  DNA Linda kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.