Registrera ditt Prepaid-nummer!

Varför lönar det sig att registrera Prepaid-numret?

Om du har registrerat ditt Prepaid-nummer i ditt namn, så kan du:
  • byta/få nytt SIM-kort och behålla samma abonnemang, saldo och telefonnummer
  • hämta din PUK1-kod
  • tillfälligt stänga ditt abonnemang ifall du t.ex. tappar bort telefonen eller den blir stulen
  • spärrä servicenummer och dataanvändning
  • aktivera svarare, vidarekoppling av samtal
  • kolla saldot via Minun Palveluni
  • få registrerings-bonus
  • flytta över ditt registrerade Prepaid-abonnemangsnummer till en vanligt abonnemang med efterhandsfakturering (Postpaid)

Du kan registrera din Prepaid online eller vid en DNA Kauppa affär.

Registrering av Prepaid-nummer på nätet:
Du registrerar ditt Prepaid-number via vår självbetjänings-portal Minun Palveluni på vår hemsida.

För att göra detta måste du först skapa en inloggning till Minun Palveluni, en s.k. DNA Tunnus. För att du skall skall kunna skapa en DNA Tunnus, så behöver du en finsk personbeteckning (eller FO-nummer), en fungerande epost och nätbankskoder/Mobil-ID för identifikation.

Du skapar en DNA Tunnus (användarnamn) här: Minun Palveluni

Om du inte ännu har en DNA Tunnus, klicka först på "Luo DNA tunnus". Efter detta ombeds du att identifiera dig med dina nätbankskoder/Mobil-ID. I nästa steg fyller du i din epost, och definierar ditt lösenord (8-40 tecken och minst en liten bokstav, en stor bokstav samt ett nummer/specialtecken). Klicka sedan på "Valmis". Öppna sedan epost-meddelandet som skickats till din e-post-adress och klicka på aktiveringslänken. Bekräfta dina uppgifter och klicka på "Jatka" och sedan på "Vahvista". Din inloggning är klar. Du kan nu gå tillbaka till inloggingssidan och logga in med din epost och ditt lösenord.

Logga in till Minun Palveluni med din DNA Tunnus (användarnamn/epost). När du är inloggad, klicka på "Rekisteröi Prepaid".

Före registrering, se till att du har följande:
  • Prepaid-telefonnumret
  • PUK1-koden från startpaketet
  • Dina adressuppgifter

Registrering av Prepaid-nummer i en DNA Kauppa:

Om du inte har nätbankskoder eller Mobil-ID, så kan du registrera ditt Prepaid-telefonnummer i en DNA Kauppa affär.

För detta behöver du:
  • En finsk personbeteckning (eller FO-nummer) och ett finskt ID-card
  • Prepaid-telefonnumret
  • PUK1-koden från startpaketet
  • Dina adressuppgifter